Sobre mi

La meva vida ha estat dedicada a la cura de les persones, i a través de la meva experiència he après la importància i el valor de brindar atenció i suport a aquells que ho necessiten. De molt joveneta vaig començar fent de cangur  d'una bebè de mesos i més endavant cuidant gent gran. Em vaig formar com a Tècnic en Cures Auxiliars d'Infermeria, professió que exerceixo a l'Hospital General de Castelló, i també vaig fer la formació de Quiromassatgista i altres cursos de Tècniques Manuals.

Sempre m'ha apassionat el món de la maternitat i la criança, i amb el meu pas pels serveis de maternitat i parts vaig descobrir quin era el meu lloc i cap on volia anar, vaig sentir que en aquest servei podia aportar molt més enllà que la meva feina pràctica. Acompanyar les dones en els seus parts, brindant-los suport, escolta i reforçant la creença de la seva capacitat per parir va ser una experiència meravellosa, gaudia molt fent-ho i se'm donava bé. Així que, amb la intenció d'adquirir més eines, em vaig formar com a Doula i en Massatge Infantil.

A la formació de Doula vaig descobrir que el ioga era una molt bona eina per gaudir d'un embaràs àgil, sa i feliç, aconseguint mantenir un equilibri entre cos, cor i ment que permet gaudir de la gestació amb plenitud, així que vaig seguir formant-me en aquest camí.

El 2015, amb 25 anys, em vaig fer autònoma i vaig començar a acompanyar maternitats, a fer classes de ioga per a embarassades, mares i bebès, de ioga en família… fins avui. Aquests anys en què he pogut compartir amb centenars de famílies han estat plens d'aprenentatges professionals i personals. Aquest temps, he seguit formant-me amb la Instrucció de Kundalini Ioga, Ioga per a la dona i Assessora de Lactància Materna.

El 2020, embarassada de 8 mesos de la meva primera filla (la vida et dóna oportunitats en els moments més inesperats) vaig obrir el meu propi centre ‘NIUAR. Espai per créixer' a Castelló, un espai on les persones vénen a dedicar-se aquest temps d'autocura i connexió, on senten refugi i confort.

Viure l’experiència de gestar, parir i criar en primera persona ha estat fascinant. Poder gaudir de totes les ferramentes que he anat adquirint en aquests anys ha estat un regal. Maternar és un repte, i més, si a aquest se li suma una malaltia minoritària. La tribu de dones que s’ha anat creant arran del meu projecte, ha sigut clau en molts moments difícils i és que sempre comptem amb eixe suport i caliu entre mares.

La meva ambició és poder seguir acompanyant maternitats, tant a l'hospital com a fora. M'encanta crear xarxa, col·laborar amb altres professionals i fer equip per oferir a les dones la millor experiència possible en tot allò relacionat amb els seus processos sexuals i la seva maternitat.

AIDA ARTOLA

C/ Ramon i Cajal, 3 entresòl

12002, Castelló de la Plana

 

611 127 150

 

iogaaidaartola@gmail.com

niuar.espaipercreixer@gmail.com