"El ioga et porta al present, l'únic lloc on la vida existeix".

Patanjali

Per a la dona

A partir de l'adolescència, les dones experimentem molts canvis en tots els aspectes a través de la fertilitat, la maternitat, la menopausa i la vellesa. És essencial connectar i conèixer el nostre cos, els nostres cicles i el seu comportament per poder fer front a aquests canvis amb naturalitat i calma.

La pràctica del ioga es pot adaptar a les necessitats canviants de cada etapa i ens ajuda a trobar l'equilibri físic i emocional, així com l'autoacceptació.

Amplia la nostra energia vital, fomenta la nostra creativitat i potencia el nostre poder personal, oferint-nos més confiança i seguretat en nosaltres mateixes.

Per a embarassades

Per a qualsevol dona, sobretot si som primerenques, el període d embaràs és ple de dubtes. Tot i ser el procés més natural, és alhora desconegut i poden aparèixer preocupacions, tensions i molèsties que no havíem tingut abans. Per pal·liar aquesta situació podem recórrer al ioga, ja que els seus beneficis ajuden a fer que la gestació, el part i el postpart es desenvolupen de la forma més sana i relaxada possible.

El ioga ens permet establir un contacte íntim i conscient amb el nostre cos, creant un espai per comunicar-nos amb nosaltres mateixes, el nostre nadó i el procés de crear vida. El ioga afavoreix viure tots els canvis que tenen lloc de manera activa i conscient amb plenitud, felicitat i salut.

Per a mares i nadons

Espai per continuar fent ioga després de l'embaràs i el part, en una etapa on tot és nou, tant per a la mare com per al nadó, on ens estem començant a conèixer i el cansament, el desconeixement i les pors poden aparèixer i debilitar-nos. Per això cal trobar un moment per aturar-nos, relaxar-nos i compartir amb altres dones aquest moment tan vital.

La pràctica del ioga en el postpart amb els nadons ens permet escoltar el cos en un moment que solem desatendre'l i prendre consciència de les necessitats físiques i emocionals personals que tenim, alhora que enfortim el vincle amb el nostre fill.

Les classes van dirigides a un treball específic per ajudar a recuperar-nos físicament del part i facilitar-nos un temps de relaxació i meditació on cal tranquil·litzar la ment i calmar les emocions. El ioga per a mamàs i nadons permet donar-nos aquest temps de salut, per gaudir amb el nostre fill, alhora que ens cuidem fent ioga conjuntament.

En família

Ioga significa unió. Practicant ioga en família es transmet aquesta unió amb el compartir, reforçant llaços afectius. Amb dinàmiques basades en jocs sensorials, asanes (postures), exercicis de respiració i relaxació, potenciem les nostres relacions millorant la nostra salut, estabilitat i felicitat personal i familiar. Compartir aquesta experiència amb els nostres fills i filles és la millor manera de proporcionar-los seguretat, energia i equilibri amb el suport incondicional dels pares.

Els nens i les nenes es beneficien del millor d'aquesta pràctica: la calma i la tranquil·litat. Se'n millora la concentració, augmenta l'autoestima, enforteixen l'esquena, milloren la postura corporal, aprenen a conèixer i gestionar les emocions. Els adults també experimentem aquests i molts altres beneficis, però sens dubte el millor és compartir un moment tan enriquidor i saludable en família.

Per a xiquets i xiquetes

El ioga és una manera divertida i saludable de posar els nens i nenes en moviment. A més d'aportar-los força i elasticitat, els ajuda a relaxar-se i a tenir cura del propi cos desenvolupant l'autoconeixement i la consciència corporal.

D'una manera no competitiva però sí molt divertida i creativa, creem un joc on estirant, flexionant, movent, descansant, respirant, cantant i meditant, els nens i nenes augmenten la seva força, flexibilitat i sensibilitat, sent conscients de la seva connexió cos –cor–ment.

A les classes de ioga, enforteixen i milloren la postura corporal, treballant alhora l'equilibri, la coordinació i les destreses motores, aprenen a respirar correctament, alliberen tensió i estrès i incrementen l'atenció i la memòria. Un espai que els aporta confiança i amor perquè se senten lliures d'expressar-se, conèixer-se i estimar-se tal com són, augmentant així la seva autoestima.

En parella

Practicar ioga en parella és un dels hàbits més saludables que podem posar en pràctica en benefici de la nostra relació, enriquint-la des d'un altre espai. És important parar a la voràgine del dia a dia i retrobar-nos, dedicant-nos temps, presència i complicitat.

A la pràctica treballem des del cos, la ment i el cor, amb exercicis per activar la ment neutral, on el judici no hi té cabuda, on confiar i deixar-se anar amb la certesa del sosteniment mutu, on abraçar i acompanyar el/l'altre/a en el procés i transmutar qualsevol limitació mental.

D'altra banda, meditar en parella és entrar junts en un espai sense filtres, on ens despullem a un altre nivell, connectem amb l'essència més pura i el sentiment més sincer. Un espai on sobren les paraules i on preval la presència i l'amor.

C/ Ramon i Cajal, 3 entresòl

12002, Castelló de la Plana

 

611 127 150

 

iogaaidaartola@gmail.com

niuar.espaipercreixer@gmail.com