"Tenir cura d'un mateix és el primer pas per tenir cura dels altres"

Anònim

Massatges

El massatge és, probablement, la ferramenta terapèutica més antiga que l’ésser humà va utilitzar per a proporcionar-se un recurs natural contra el dolor.

Actualment, podem dir que s’ha convertit en una tècnica de tacte estructurat. Aquest es basa en una forma de manipulació de les capes superficials del cos, de la pell, la musculatura i el conjunt de teixit connectiu, fent servir diverses tècniques per a millorar les seues funcions, disminuir l’activitat reflexa dels músculs i promoure la circulació, la relaxació i el benestar. El massatge és un bon recurs per a reduir el dolor, ja que augmenta la circulació i afavoreix el retorn venós. 

Segons les nostres necessitats podem recórrer a un tipus de massatge o altre:

  • El massatge relaxant fixa la seua atenció en descarregar la tensió acumulada, treballant d’una manera lenta i amb una pressió ferma i progressiva, provocant la disminució del to muscular gràcies al seu efecte relaxant.
  • El massatge descontracturant es realitza amb manipulacions específiques sobre un múscul o sobre diversos grups de músculs afectats per a relaxar la musculatura i dissoldre contractures que s’hagen pogut produir, ajudant-los a tornar al seu estat natural.
  • El massatge esportiu s’aplica quasi exclusivament sobre els grups musculars implicats en cada esport o disciplina esportiva per optimitzar el seu to, flexibilitat i rendiment.

Massatge infantil

El massatge infantil és una tècnica subtil, tendra i molt agradable que, mitjançant l’estimulació tàctil, ens permet comunicar-nos d’una forma intensa amb el món corporal i emocional del nadó, fet fonamental en els primers mesos de vida del bebé. És l’art de la comunicació a través de carícies, mirades, somriures i paraules que ens apropen al nostre nadó i que cobreixen eixes necessitats d’amor, afecte i atenció que li proporcionen seguretat i una acollida emocional per poder créixer de manera més harmònica. El tacte és un poderós mitjà pel desenvolupament fisiològic i emocional del xiquet que també afavoreix els pares i mares estimulant i enfortint vincles afectius i l’escolta mútua.

Durant la gestació, el nadó està rebent un massatge constant gràcies a les parets de l’úter, sent el tacte el primer sentit que es desenvolupa en l’ésser humà. Quan rebem als nostres infants, la manera més directa de comunicar-nos amb ells és a través del contacte, fent de la pell el primer llenguatge. El massatge infantil té com a objectiu afavorir i augmentar el vincle afectiu amb el nadó, promoure el tacte i tot el que es transmet a través d’ell.

Aquesta pràctica afavorirà un creixement més equilibrat en tots els àmbits, transmetent un estat de tranquil·litat en el nadó, relaxant-lo, reduint el nivell d’estrés i promovent un somni millor. L’estimula sensorialment, ajuda a conéixer el seu cos i pot millorar les digestions, els còlics i el dolor de la dentició. Millora el sistema immunitari, tonifica i enforteix els músculs, millora l’adaptació i incentiva la intel·ligència. Estimula el sistema nerviós i ajuda a fer que els nadons augmenten de pes.

Reflexologia podal

Normalment donem molt poca importància i prestem poca atenció als peus, sent aquests els grans oblidats del cos. En canvi, antigament es consideraven sagrats, ja que, com que ens connecten directament amb la Terra, són el canal de transmissió de les energies que aquesta ens aporta. No tenim en compte que els peus són la part del cos on van a parar multitud de terminacions nervioses. La planta del peu i el peu en conjunt representen de forma esquemàtica la totalitat del cos i els seus òrgans, sent aquest el principi de la reflexologia podal.

Aquesta tècnica es basa en el massatge manual que aplica pressió en àrees determinades del peu per a produir efectes específics en altres parts del cos, amb la intenció d’activar-les o relaxar-les.

Es realitza un examen visual, morfològic i tàctil, es prepara el peu amb mobilitzacions d’alliberament articular i fascial i es treballa minuciosament cada punt reflex, insistint especialment en aquells punts molestos o alterats que s’han trobat durant l’exploració. Els peus en condicions normals han de ser indolors, elàstics i càlids, manifestant així un desequilibri orgànic si observem qualsevol alteració d'aquests paràmetres.

La reflexologia podal produeix una estimulació de les defenses de l’organisme i afavoreix l’eliminació de residus i substàncies tòxiques, estimulant els processos de regulació natural de l’organisme. Relaxa, millora la qualitat del son, redueix l’estrès, activa el sistema immunològic, millora la circulació i actua de forma preventiva, equilibrant els diferents sistemes.

Tècnica metamòrfica

La tècnica metamòrfica és una tècnica vibracional que ajuda a desbloquejar l’energia acumulada. El seu propòsit és que, qui la rep, entre en un procés d’alliberament de les seues potencialitats i siga conscient d’elles i de la seua capacitat d’utilitzar-les per a la seua pròpia transformació, incrementant així la seguretat en si mateix i la seua pròpia valoració i autoestima.

La forma d’aplicar-la és un toc suau a mode de carícia als peus, mans i cap que activa els sensors que tenim a la pell en la zona reflexa de la columna vertebral; en aquesta es veuen reflectides les diferents etapes de la nostra vida intrauterina, on a través de les vivències, experiències, sensacions i emocions de la nostra mare, creem les nostres estructures físiques, mentals, emocionals i comportamentals que dirigiran la nostra futura vida després del naixement.

Practicant la tècnica metamòrfica a una embarassada aconseguim que les experiències que afecten a la mare siguen alliberades i no es transmeten al fetus perquè aquest puga sentir la seua evolució natural sense influències externes.

Dirigit a totes les persones que desitgen comprendre la seua evolució, elevar la seua vibració i viure en harmonia. Persones amb estats depressius, d’estrès, d’insomni, amb problemes de falta d’autoestima, d’inseguretat, obsessions, addiccions, etc. Qualsevol malaltia, ja siga física o psíquica. Embarassades que volen viure un embaràs més conscient, lliure de càrregues per als seus nadons. Nadons amb problemes de naixement, síndrome de Down, autisme o d'altres. Xiquets i xiquetes amb problemes escolars, dèficit d’atenció, etc. Aquesta tècnica també té molts beneficis per a ancians i persones en fase terminal.

C/ Ramon i Cajal, 3 entresòl

12002, Castelló de la Plana

 

611 127 150

 

iogaaidaartola@gmail.com

niuar.espaipercreixer@gmail.com